Hvem er Mirjam Ødegård?

Ja, hvem er jeg egentlig?

Jeg har lenge vurdert frem og tilbake om jeg skal være så personlig og fortelle hvem jeg er, sånn helt privat. Dette er litt skummelt, kjenner jeg – beskjeden og en ganske så privat person som jeg er. Men, denne bloggen ble til for en grunn, her skal jeg vise litt mer av min hverdag og mitt liv som gründer og privatperson, og da kan det ikke alltid være så profft og business-aktig.

Jeg er en glad og fornøyd småbarnsmor på 37 år, gift med verdens beste Erling i snart 13 år! I disse dager venter vi på lillemors ankomst, vårt barn nr 5. Fra før har vi ei jente på 12 år, og tre gutter på 9, 4 og 1 år. Jeg føler meg som verdens rikeste som får lov å være mor til så mange! Tenk at jeg skulle få oppleve å leve drømmen min – å få så mange barn! Det er noe jeg har drømt om siden jeg var liten og lekte med dukker. Vel er det mye jobb og hektiske dager, men gleden de gir og det vi får igjen for det, er så verdt det!

 

kakedesigner-mirjam-odegard
Mine to minste fotballglade gutter og meg på termindagen med lillemor.

 

2016-02-25
Christopher med lillebror Nicolai, og Nathalie.

 

DSC_0164
Meg og den beste <3

 

Som person er jeg litt stille og beskjeden, og liker ikke å være i rampelyset. Men de siste årene har jeg lært at jeg må tåle litt oppmerksomhet og at det ikke er så farlig. Så nå er jeg faktisk ganske avslappet til det. Jeg har vel blitt mer trygg på meg selv etter som jeg har blitt eldre he he…

Jeg er også en person som har vært litt for godtroende og kanskje litt «blond» når det kommer til å tro på mennesker. Dette har jeg brent meg kraftig på i forbindelse med det å drive eget firma, men det har også gjort meg enormt sterk, og faktisk gitt meg et kick og en gøts som jeg er overbevist om har gjort at jeg har lykkes så langt som jeg har med Designkaker. Det går en F i meg når jeg møter motgang, og jeg får en energi og et pågangsmot jeg ikke visste fantes i meg. Og det er veldig godt å merke!

 

Mirjam_Designkaker
Her trives jeg – blant kakene mine 😉 Foto: https://mariannebeate.com/

 

Arbeidsplassen min har jeg hatt litt forskjellige steder. Nå har jeg flyttet kakekjøkkenet mitt hjem i privatboligen i Sande, min egen lille del av huset hvor jeg kan koble av og la kreativiteten blomstre. Det er helt fantastisk og utrolig at jeg kan jobbe hjemmefra med hobbyen min og faktisk leve av den! Jeg føler meg enormt priviligert! Og i år har jeg drevet firma i 7 år! Tenk det!!

Perfeksjonist er mellomnavnet mitt – jeg er nok over gjennomsnittet opptatt av perfeksjon. Som mor har jeg måtte lære å bli mer avslappet til rot og at huset ikke alltid kan være strøkent. Det viktigste er at barna har det bra. Men som kakedesigner drar jeg den helt ut. Jeg perfeksjonerer meg stadig mer og mer, og godtar ingenting som kunne vært gjort bedre. Derfor bruker jeg mye tid på detaljer og er supernøye gjennom hele prosessen. Alt fra hygiene og råvarer til design og utseende på kakene. Jeg elsker å ha det strøkent rundt meg i mitt lille kakekjøkken – jeg har ikke samvittighet overfor kunden til å være slurvete. Jeg kan også til tider være så spent på om kunden liker kaken, at jeg ikke får sove om natta. Jeg legger hele hjertet mitt i det jeg gjør, det er min store lidenskap. Og jeg tror nettopp derfor det betyr så mye for meg at kunden blir fornøyd. Heldigvis opplever jeg kun fornøyde kunder, og det gjør meg utrolig ydmyk og takknemlig! Takk til dere alle som lar meg få leve av denne jobben!

Hva er drømmen min for fremtiden? Drømmen er å kunne fortsette med det jeg gjør nå – å ha Designkaker som jobben min kombinert med å være mamma! Jeg kan ikke tenke meg noe bedre!

Hva er målet mitt? Målet er å bli enda bedre og større – å være den beste på designkaker, en som kan levere noe helt unikt som skiller seg ut fra alle andre aktører på markedet! Vil du være med på reisen? Dette blir spennende!

 

En glad kakehilsen Mirjam 🙂

 

Share Button

Legg igjen en kommentar (10)

 1. Hei, gøy å lese!! Litt likt med oss da, vi har også snart vært gift i 13 år, og har 5 barn, eldstemann er 12 år, så 3 jenter på 10, snart 8, og 2,5 år og minstemann er 1. (gutt først og sist) ? Du er en reser, imponert over hva du har oppnådd!! Og for en drøm å ha hobbyen som jobb, og det hjemmefra ? Alt godt for framtiden, til deg fra meg 😉

 2. Til sommeren blir det seks år siden vi giftet oss. Du kan jo gjette hvem som bakte kaka vår?;-) Vi var så fornøyd med kake, service og alt:-)
  Morsomt innlegg å lese, dette:-)
  Snart 5-barnsmor, så spennende! Jeg har to barn, de fineste i verden selvfølgelig, men jeg kjenner at det holder med to, hehe.

  1. Hei Mari!
   Så utrolig koslig å høre fra deg igjen! Og at dere fortsatt er så fornøyde!
   Jeg måtte selvfølgelig gå inn på mailen og finne frem til korrespondansen vår fra 2010. 😉
   To barn er jo veldig stas da, og nok å holde på med, tenker jeg! Moro med barn 🙂

 3. Flott skrevet, Mirjam – det er viktig å tro på at vi kan utrette og prestere – og være fornøyd etterpå. Du er kjempe flink og har all grunn til å være fornøyd med det du gjør. Klem

 4. Bra skrevet storesøster! ?

  Du er så flink og resurssterk og får til d du setter deg som mål?. Stolt av deg! stå på, du fortjener at det går superbra?

  Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *